BREAKING : Animator Pitoe overleden

Zaterdag in de late namiddag werd Pierre Vallaeys (Pitoe) levenloos aangetroffen in zijn woning in de Kloosterstraat. De MUG moest onverrichter zake terugkeren. De politie sloot de woning af. Pitoe was in Opwijk, en ver daarbuiten, gekend als animator en presentator. Hij was een man van show en muziek. Hij nam twee maal deel aan Komen Eten en trad af en toe nog op als DJ.

Pitoe sukkelde al een tijdje met zijn ogen. Toen ook zijn zoon een ernstige ziekte kreeg, werd hij depressief. De uitbundige showman in hem verstilde en hij kwam amper nog zijn woning uit.

Pitoe was een duizendpoot op show bizz gebied. Hij organiseerde schoonheidswedstrijden voor kinderen, play back shows, benefietoptredens, muzikale avonden, acties voor het goede doel en nog zoveel meer. Vele mensen genoten van ‘Eenzame Kerst’. Hij was ook een verwoed verzamelaar van brocante en organisator én bezoeker van rommelmarkten. In zijn lange carrière als presentator werkte hij met grote nationale en zelfs internationale vedetten.

Maar ook meer bescheiden optredens als de jaarlijkse ezelhappening tijdens de jaarmarkt van Merchtem of een zangwedstrijd in ’t Brouwershuis in Opwijk waren een kolfje naar zijn hand. Als er al een hiernamaals bestaat dan zal Pitoe zeker al bezig zijn om optredens met David Bowie of Prince te organiseren.