Pakjesdag maakt kinderen blij

Er was wat commotie rond de pakjesdag van het OCMW. Het was zeker geen kerstfeest zonder kerstman. “De namiddag voor de kinderen van onze OCMW-klanten heeft niets te maken met het kerstfeest,” zegt OCMW-voorzitter Patrick De Smedt. “December is een maand waarin we geschenkjes uitwisselen. Wij vonden dat dit zeker ook voor onze kansarme kinderen zijn plaats moest krijgen”.

Op de eerste Opwijkse pakjesdag werden kinderen verwelkomd met een geschenkje (tweedehands speelgoed dat door de jongeren van Open VLD werd ingezameld, zie foto), een speelnamiddag en een pannenkoek. Het personeel van het Sociaal Huis en het OCMW zorgde voor de begeleiding. De vele blije gezichtjes toonden aan dat dit initiatief meer dan welkom was. Kinderen zijn altijd de meest kwetsbare ‘spelers’ in onze samenleving.