Albert Beerens gehuldigd en opnieuw lijsttrekker

Na 40 jaar zetelen in de gemeenteraad is Albert Beerens zeker nog niet moe gestreden. Integendeel. Hij werd door Open VLD Opwijk-Mazenzele aangeduid als lijsttrekker voor zijn partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Na de gemeenteraad van dinsdagavond wachtte burgemeester Albert Beerens een leuke verrassing. Hij werd door alle partijen in de bloemetjes gezet omdat hij veertig jaar onafgebroken deel uitmaakt van de gemeenteraad. Tijdens een bijzondere gemeenteraad op 1 januari 1977 werd hij geïnstalleerd als gemeenteraadslid. Dat zou hij 40 jaar lang onafgebroken blijven.

Van 2001 tot 2003 was hij voor de eerste keer burgemeester. Van 2004 tot 2006 was hij eerste schepen. Dan belandde hij voor zes jaar op de oppositiebanken om in 2013 opnieuw burgemeester te worden aan het hoofd van een Open VLD-NVA coalitie.

Voorzitter William Engels (Open VLD), eerste schepen Jan Couck (N-VA), Lutgard Van der Borght (CD&V) en Pol Verhaevert (Inzet) loofden de burgemeester om zijn jarenlange inzet en zijn luisterbereidheid. Albert Beerens toonde zich verrast door de kleine huldiging die (achter zijn rug) was georganiseerd.

Als ‘tegen verrassing’ kondigde hij aan dat hij door zijn partij werd aangeduid als lijsttrekker voor 2018 en dus helemaal nog niet aan stoppen denkt. Na de mooie woorden waren er geschenkjes en een kleine drink. Op de foto: Albert Beerens met zijn echtgenote Christiane en zijn zoon Peter (OCMW-raadslid).