Dorpelquiz brengt 2.500 euro in het laatje

Het recreatiedomein De Schorre in Boom is sinds zondagochtend 8 uur opnieuw het decor voor de Warmste Week van Music For Life, de benefietactie van Studio Brussel. Iedereen die dat wil, kan zelf geld inzamelen voor een goed doel. Daarbij geldt wel de voorwaarde dat het goede doel erkend wordt door de Koning Boudewijnstichting, de organisatie die instaat voor de ontvangst en uitbetaling van de ingezamelde bedragen.

Op vrijdag 16 december organiseerden Natuurpunt Ninove en JNM Ninove in De Kuip een algemene quiz ten voordele van vzw De Dorpel. 50 ploegen van vier personen namen deel aan deze Music For Life-actie. Door de grote interesse dienden de organisatoren zelfs ploegen te weigeren. Een 20-medewerkers hielpen aan het welslagen van dit initiatief.

De quizploeg “De Elementaire Yeti’s” konden hun titel verlengen net voor “Manuel” en “Van Horen zeggen”. Op de vierde plaats eindigde een Ninoofse ploeg, de mensen van vzw De kalmoes uit Meerbeke. Deze quiz bracht ongeveer een 2.500 euro op voor vzw De Dorpel.

Vzw De Dorpel is actief in de Denderstreek, maar hun secretariaat ligt in de Pamelstraat-Oost te Ninove. Ze begeleiden mensen met een mentale of lichamelijke beperking en hun gezin die alleen thuis wonen. Ze kunnen dankzij deze begeleiding alleen thuis blijven wonen zonder in de problemen te komen.

Topartikels editie Ninove-Dender