Jeroen Eenens lijsttrekker voor CD&V

In 2018 trekt CD&V Opwijk-Mazenzele op eigen kracht en met een nieuwe lijsttrekker naar de kiezer. Op de viering van 70 jaar CD&V werd Jeroen Eenens (39) naar voren geschoven als de nieuwe nummer 1. Jeroen belichaamt de vernieuwingsoperatie die CD&V daarmee inzet. “We moeten opnieuw of versterkt voeling krijgen met de jongeren,” zegt Jeroen.

Jeroen Eenens is leraar Frans en godsdienst aan het VKO. Hij leerde er zijn vrouw An Bogaert kennen. Ondertussen zijn zij de fiere ouders van Mies en Hein. “Twee Hollandse namen” lacht Jeroen. Gevraagd naar zijn plannen zegt Jeroen dat er gewerkt wordt aan een verjonging van de partij en van de kandidaten.

“Hopelijk krijgen we tegen 2018 een lijst met 50% jonge kandidaten. We streven ook naar een mooie mix van kandidaten waarin alle groepen in onze samenleving vertegenwoordigd zijn. Ik wil vooral naar de toekomst kijken en niet naar het verleden,” voegt hij er nog aan toe.

Hij kreeg alvast de felicitaties van oud-burgmeester Lutgard Van Der Borght, afdelingsvoorzitter Willty Segers en nationaal voorzitter Wouter Beke.

Over 70 jaar CD&V berichten wij in een ander artikel.