UPDATE : Red Marktet dicht, AD Delhaize opent 24 november

UPDATE: De Red Market is ondertussen al gesloten. Maar op 24 november zou op dezelfde plaats een AD Delhaize worden geopend. Wanneer de vestiging op de voormalige site van Opwijkse Stoffen klaar is, zou AD Delhaize naar daar verhuizen. Wat er dan met het gebouw op de hoek van de Vilvoordsesteenweg gaat gebeuren is nog onduidelijk.

VROEGERE TEKST : Warenhuisketen Delhaize stopt met de Red Market formule. Red Market heeft 13 winkels in het hele land waarvan 3 in Vlaanderen. Naast Opwijk zijn er nog Red Markets in Gent en Tielt-Winge. Volgens de directie van de warenhuisketen zouden er te grote en risicovolle investeringen nodig geweest zijn om het Red Market concept verder te verspreiden.

De bestaande winkels worden omgevormd tot zelfstandige AD- of Proxy Delhaizewinkels. De personeelsleden zouden door de zelfstandige eigenaars worden overgenomen en hun loon- en arbeidsvoorwaarden kunnen behouden.

Hoe het dan verder moet met twee Delhaizevestigingen op minder dan een kilometer van mekaar, is niet helemaal duidelijk. Op de site van de Opwijkse stoffen, een paar honderd meter verder, zou een splinternieuwe AD Delhaize worden gebouwd met restaurant op de eerste  verdieping.