Nieuwe drukpers is Europese primeur voor Leleu Group

Leleu Group uit Brussegem installeerde de nieuwste, modernste en milieuvriendelijkste drukpers in Europa. De Komori G 437 H-UV is een offset-drukpers met UV-technologie. De nieuwe pers is goed voor het milieu en voor de werknemers van het bedrijf. Ze is makkelijk te bedienen, volledig geautomatiseerd, energie besparend en stoot geen schadelijke stoffen uit.

M LELEU 1
Hans Leleu (l) en Stefaan De Boeck (r)

Het was minister Maggie De Block die de eer kreeg de pers in werking te stellen. Ze was heel verrast door het resultaat: een affiche die haar beeltenis draagt. Hans Leleu en Stefaan De Boeck investeerden ruim 1 miljoen euro, stelt 32 werknemers te werk en richt zich op documentservices voor KMO’s en multinationals. Maar de groep investeerde ook in 3 hoogvolume zwart-wit en kleurenprinters, milieuvriendelijk papier en een chemieloze plaatbelichter.

“Wij zijn klaar om de uitdagingen van de toekomst in deze zeer concurrentiële sector aan te gaan,” zegt Hans Leleu, derde generatie drukker in een familie die bijna 80 jaar in het vak staat. Zijn vennoot Stefaan De Boeck is het daar volmondig mee eens.

Leleu Group, Dorpstraat 85, Merchtem-Brussegem, 02/460.42.93, www.leleu.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk