Koningin Mathilde bezocht Zeb in Merchtem

Donderdagvoormiddag 8 december kwam koningin Mathilde op bezoek in de Zeb-vestiging te Merchtem. Eerst bezocht ze de kantoren en daarna trok het gezelschap, waaronder burgemeester Maarten Mast, naar de winkelruimte. De interesse van de vorstin ging vooral uit naar de inspanningen die de kledingketen de jongste tijd heeft gedaan voor mensen met een beperking.

Er wordt ingespeeld op de noden van de klant en zowat alles in de winkel is voor deze mensen voorzien. Kleedkamers zijn aangepast voor rolstoelgebruikers, de gangen tussen de rekken zijn breder gemaakt, kapstokken op verschillende hoogtes en ook nog een toilet voor rolstoelgebruikers.

“Zeb For Everyone”, zo werd het actieplan in 2021 genoemd en toen opgestart. “Met al deze aanpassingen neemt Zeb in feite een voorbeeldfunctie op,” aldus marketing director Erika Mees. “En ja, we zijn daar fier op. Samen met Comeos promoten we ook onze actie “Warmste Entree”. Het is de bedoeling dat andere winkels en ketens dit voorbeeld volgen.

Shoppen moet bij mensen met een handicap geen nachtmerrie zijn maar wel een fijne winkelervaring. Onze parkings hebben ook plaatsen voor rolstoelgebruikers. Al de medewerkers op de vloer van onze 75 winkels kregen daarom ook een opleiding om mensen met een handicap bij te kunnen staan en advies te geven.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk