Geen tentoonstelling wel audio getuigenissen

De tentoonstelling ‘Het dagelijks leven in Opwijk en Mazenzele 1914-1918’ moest door overmacht uitgesteld wordt. De HOM (Heemkring Opwijk Mazenzele) weet nog niet wanneer deze tentoonstelling nu wel kan plaatsvinden maar heeft alvast voor een alternatief gezorgd.

Op de website van de HOM (www.heemkringopwijk.be/wo1) kan je twee getuigenissen horen die de Heemkring in 1988 registreerde. Philemon Meskens (Neerveldstraat) en Rosalie Aerts (Eeksken, later Coenstraat) waren twee van deze allerlaatste Opwijkse getuigen. Wij plaatsten nu het gesprek met elk van hen op de HOM-website. Bij het uitbreken van de oorlog begin aug. 1914 was Mon 20 jaar en Rosalie 14 jaar. Bij de gesprekken in 1988 waren zij respectievelijk 94 en 88 jaar.

Terwijl u naar de boeiende getuigenissen luistert kan je ook kennismaken met beeldmateriaal over WOI in het bezit van de heemkring. Beide getuigen zijn inmiddels overleden. Mon werd op een haar na 100 jaar. Rosalie werd 92.

Volgende link biedt directe toegang tot de twee geluidsopnames: http://www.heemkringopwijk.be/wo1/allerlaatste_getuigen.htm.