De klok tikt voor de Gilde

De Sint-Pietersgilde van Mazenzele is er klaar voor. Je kan maar één keer je 475ste verjaardag vieren en daarom is met man en macht gewerkt om van het komende weekend een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Maandenlang is in verschillende werkgroepen gewerkt om drie dagen lang de gilde en zijn gildebroeders in de kijker te stellen. Nu tikt de klok af naar de opening van de feestelijkheden.

Dat gebeurt letterlijk met een bijzonder fraaie feestbrochure met de titel ‘475 jaar oud maar nog steeds springlevend’ en met een bijzondere tentoonstelling in de kerk, in de school en op den Dries. Die wordt plechtig geopend op vrijdag 1 juli. Op 2 en 3 juli is de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. Op zaterdag 2 juli is er vanaf 14 uur de derde grote bierproeverij in een grote tent op de Bovendries. Er zijn niet minder dan 60 verschillende bieren. Aansluitend volgt een Oberbayernavond met de groep Alpenfever en DJ Fossie.

Gildefeest

Zondag is dé grote dag. Schuttersgilden uit heel Vlaanderen komen naar Opwijk om de Sint-Pietersgilde te huldigen. Om 13.30 uur is er een optocht door de straten van Mazenzele. De gilden in historische klederdracht krijgen het gezelschap van de  vendeliers, de Merchtemse steltenlopers, de reuzen van de Stationsstraat en andere gastgroepen.

Na het huldemoment is er het muziekfestival met niet minder dan 5 muziekkorpsen die elkaar afwisselen op de kiosk. Op de Dries zijn er demonstraties steltenlopen, demonstratieschietingen, vendelzwaaien en gildedansen. Om 18 uur wordt afgesloten met een herinnerings- en verbroederingsmoment.