Opwijk start project burenbemiddeling

OCMW en gemeentebestuur leggen de laatste hand aan het project ‘burenbemiddeling’ dat burgers die een conflict hebben met hun buren helpt om een beroep te doen op een neutrale bemiddelaar die met de betrokkenen zoekt naar een oplossing waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Dat moet verhinderen dat escalerende of langdurige conflicten voor de rechtbank of bij de politie terecht komen.

De burenbemiddelaar treedt echter niet in de plaats van politie of gerecht en bemiddelt ook niet als het strafrechtelijke feiten betreft. De bemiddeling gebeurt binnen het kader van het Sociaal Huis. Coördinator is Karen Lauwers.

Bij haar kan je ook terecht om een bemiddeling aan te vragen: 052/369.017, karen.lauwers@ocmw-opwijk.be, Ringlaan 20, 1745 Opwijk.

Een burenbemiddeling project wordt sterk gestimuleerd door de provincie Vlaams-Brabant die ook bemiddelaars opleidt. Het Opwijkse project gaat in juni van start.