Erfgoeddag over kermis, vrijen, uitgaan en trouwen

Met “Dansen met Breughel in CafĂ© De Welkom”, gaan de organisatoren van de Ninoofse Erfgoeddag op zondag 24 april op zoek naar kermis- en uitgaansrituelen. Met onder andere een tentoonstelling, een wandeling en een brunch. De meeste activiteiten gaan door in of rondom de Spiegeltent, die nog tot 1 mei op het Twijnsterplein (Graanmarkt) staat opgesteld.

Programma in de Spiegeltent

  • 10 uur tot 13 uur: Brueghelbrunch
  • 11 uur: lezing ‘Van jaarmarkt tot kermis’ door Piet Van Hees
  • 14 uur: geleide wandeling ‘Den hof af’. Afspraak aan de Spiegeltent
  • 14 uur: nostalgisch kermisbal met Decap-orchestrion
  • 20 uur: concert ‘Rituelen van de liefde’ door Rufijn en de Zijn

Tentoonstelling ‘CafĂ© De Welkom’

  • Locatie: Oud stadhuis, Oudstrijdersplein in Ninove
  • CafĂ©s en kermissen zijn typische plekken waar je naartoe trok om een lief te zoeken. De tentoonstelling laat de “uitgaanders van nu” kennismaken met het uitgaansleven van hun (over)(groot)ouders. Komen aan bod: foto’s, verhalen, affiches en andere objecten die te maken hebben met (verdwenen) cafĂ©s, de wijk- en dorpskermissen van vroeger en nu, plekken van leute en amusement

  • De tentoonstelling loopt tot en met 16 mei. Openingsuren: maandag tot woensdag van 9 tot 12 en van 14 tot 17, donderdag van 9 tot 12 en van 16 uur tot 19.30 uur, vrijdag van 9 uur tot 12 uur, zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur, zaterdag 30 april en zondag 1 mei van 10 uur tot 18 uur.

Alle activiteiten zijn gratis, behalve de Brueghelbrunch (15 euro). Graag reserveren voor de brunch via cultuur@ninove.be

Organisatie: Stadsbestuur Ninove in samenwerking met Erfgoedraad Ninove en Erfgoed Denderland

Topartikels editie Ninove-Dender