Erfgoeddag over kermis, vrijen, uitgaan en trouwen

Met “Dansen met Breughel in Café De Welkom”, gaan de organisatoren van de Ninoofse Erfgoeddag op zondag 24 april op zoek naar kermis- en uitgaansrituelen. Met onder andere een tentoonstelling, een wandeling en een brunch. De meeste activiteiten gaan door in of rondom de Spiegeltent, die nog tot 1 mei op het Twijnsterplein (Graanmarkt) staat opgesteld.

Programma in de Spiegeltent

  • 10 uur tot 13 uur: Brueghelbrunch
  • 11 uur: lezing ‘Van jaarmarkt tot kermis’ door Piet Van Hees
  • 14 uur: geleide wandeling ‘Den hof af’. Afspraak aan de Spiegeltent
  • 14 uur: nostalgisch kermisbal met Decap-orchestrion
  • 20 uur: concert ‘Rituelen van de liefde’ door Rufijn en de Zijn

Tentoonstelling ‘Café De Welkom’

  • Locatie: Oud stadhuis, Oudstrijdersplein in Ninove
  • Cafés en kermissen zijn typische plekken waar je naartoe trok om een lief te zoeken. De tentoonstelling laat de “uitgaanders van nu” kennismaken met het uitgaansleven van hun (over)(groot)ouders. Komen aan bod: foto’s, verhalen, affiches en andere objecten die te maken hebben met (verdwenen) cafés, de wijk- en dorpskermissen van vroeger en nu, plekken van leute en amusement…
  • De tentoonstelling loopt tot en met 16 mei. Openingsuren: maandag tot woensdag van 9 tot 12 en van 14 tot 17, donderdag van 9 tot 12 en van 16 uur tot 19.30 uur, vrijdag van 9 uur tot 12 uur, zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur, zaterdag 30 april en zondag 1 mei van 10 uur tot 18 uur.

Alle activiteiten zijn gratis, behalve de Brueghelbrunch (15 euro). Graag reserveren voor de brunch via cultuur@ninove.be

Organisatie: Stadsbestuur Ninove in samenwerking met Erfgoedraad Ninove en Erfgoed Denderland

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...