Soep en apotheose voor ALS

O Soep 1Donderdagnammidag kwamen de leden van het schepencollege bij hun collega Pierre Van de Velde aan huis om soep te maken.

Niet zomaar soep. Soep volgens een origineel recept van de moeder van Pierre. Soep om vrijdag, tijdens de wekelijkse marktdag, te verkopen. De opbrengst gaat integraal (de ingrediënten werden door de schepenen zelf betaald) naar de ALS-liga.

Alles begon met een hartewens van Marianne Vermeiren uit Mazenzele. Marianne is al een paar jaar ALS-patiënte, ze zit in een rolstoel maar ze geeft zich niet gewonnen.

Marianne en haar man Gilbert gaven een bescheiden voorzet, Wilfried De Koster kopte de bal binnen en coördineerde de acties van scholen, individuen en verenigingen.O Soep 2

Iedereen wil zijn steentje bijdragen, de acties van scholen en verenigingen opsommen is onbegonnen werk. Morgen is er een apotheose in het Hof Ten Hemelrijk. “Maar dat is nog lang niet het einde van alle acties,” zegt Wilfried met bescheiden trots.

Morgen om negen uur willen de schepenen van Opwijk de bezoekers van de wekelijkse markt warm maken voor de actie. Letterlijk dan met een heerlijke, warme kop soep. 45 liter tomatensoep met 4,8 kilogram vleesballetjes.

Smakelijk Opwijk en vergeet niet dat de opbrengst integraal naar de ALS-liga gaat. Afspraak op de markt en in het Spechteshof. In de namiddag komen de scholen aan bod. ‘s Avonds is het de beurt aan verenigingen. Er is amiance met o.m. zanger UDO en, uiteraard, een natje en een droogje. Al zal de soep dan al wel uitverkocht zijn.