VBS Prinsenhof helpt met bouw van schooltje in Libanon

De kinderen en leerkrachten van de Vrije Basisschool Prinsenhof organiseerden een ‘Kinderen Voor de Wereld’-actie (KIVOWE) voor een schooltje in een vluchtelingenkamp in Libanon.

“De Telyani-school in Libanon is een schooltje te midden van een vluchtelingenkamp”, zegt directeur Benjamin Rombaut van VBS Prinsenhof. “Dit schooltje is de enige plaats waar de kinderen uit het vluchtelingenkamp eventjes weg zijn van alle ellende. Het is er droog en ze zijn er beschut tegen de koude.”

“Het dak van het schooltje is echter volledig stuk, net als de verwarmingsketel. De kinderen en leerkrachten van VBS Prinsenhof waren zodanig onder de indruk van dit verhaal, dat we besloten hebben onze KIVOWE-actie volledig in het teken te zetten van dit schooltje.”

Ze haalden maar liefst 6.350 euro op. “Ruim genoeg voor een nieuw dak en een verwarmingsketel. Een hele week stond in de school alles in het teken van Libanon. Er werden typische dansjes uit Libanon aangeleerd, er werden overal Libanese vlaggen getekend, er werd Libanees gekookt en nog veel meer.”

“De cheque werd plechtig overhandigd aan vertegenwoordigers van CEBECO. Dat zijn pedagogische begeleiders van de Jezuïetenscholen. De Telyani-school is namelijk een Jezuïetenschooltje. We vinden het als school overigens enorm belangrijk om elk jaar een goed doel in de kijker te zetten. We wisselen jaarlijks af, het ene jaar is het een binnenlands project, het andere jaar een buitenlands project. We zijn bijzonder blij en fier dat onze kinderen zoveel inzet tonen en zo meewerken aan een betere wereld.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise