Witte Donderdag in sereniteit

De organisatoren van Witte Donderdag (Verenigde Handelaars Ninove – VHN) laten weten dat hun evenement vandaag doorgaat, maar uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen eergisteren, in een serene sfeer. Zo zal er geen muziek gespeeld worden, en zullen er in alle winkels rouwbetuigingen omhoog hangen. Er zal extra politietoezicht zijn.

Andere geplande evenementen gaan ook gewoon door. Aan organisatoren van evenementen wordt gevraagd hun evenement (ook eetfestijnen) zeker te melden via evenementen@ninove.be. De dienst evenementen geeft deze informatie door aan de politie. Indien nodig contacteert de stad de organisatoren voor bijkomende maatregelen.

Organiseert u een evenement op een publiek toegankelijke plaats, dan vraagt de politie om stewards te voorzien om de rugzakken te controleren. Weigeren mensen hun rugzak te openen, dan kan u hen de toegang tot het evenement weigeren. U neemt dan ook best contact met de politie op het nummer 101.

Topartikels editie Ninove-Dender