Olijk Kerstfeest

Met deze kerstdagen wensen we mekaar een Vrolijk Kerstmis. Op de markt van woensdag (uitzonderlijk op deze dag omdat het vrijdag kerstmis is) hadden een aantal vrienden die mekaar geregeld in Het Brouwershuis treffen voor een Olijk Kerstmis gezorgd in de vorm van een levende kerststal.

Het kindeke Jezus was wat groot en wat slaperig uitgevallen maar Maria en Jozef stonden plichtbewust aan zijn zijde. De os had een soort van bruine mazelen (achteraan in de kudde gelopen?) en den Boerman speelde kerstliedjes op zijn trekzak en zijn mondharmonica.

De kerstman stond erbij, keek ernaar en deelde snoepjes uit aan de nieuwsgierige passanten. Uit het echte dierenrijk waren twee ezels en twee lama’s naar het terras van Het Brouwershuis gekomen. Ondertussen zorgden de leden van carnaval groep Sjchief voor een hartverwarmend drankje.