Buren van Asbeek organiseren opnieuw wandeling langs levensgrote kerstalletjes

Enkele buurtbewoners van Asbeek houden ook dit jaar de traditie in ere en organiseren een wandeling langs levensgrote kerststalletjes in het gehucht. De buurtbewoners zijn begin volgend jaar ook uitgenodigd voor een nieuwjaarsdrink.

Enkele inwoners van Asbeek zijn begin december naar jaarlijkse traditie opnieuw gestart met de opbouw van een tiental kerststallen in het gehucht. De levensgrote kerststalletjes sieren elk jaar enkele straten in Asbeek en de initiatiefnemers stippelen ook telkens een wandeling uit die alle stalletjes aandoet. Het parcours van die wandeling is terug te vinden op de Facebookpagina van het buurtcomité Asbeek. Dat organiseert vrijdag 23 december om 18 uur overigens een wandeling langs de stalletjes. De wandeling start aan de kerk van Asbeek en eindigt bij café Partout. Een zaklamp, fluohesje en stevige schoenen zijn aangeraden.

Waar de Asbekenaren ook opnieuw enorm naar uitkijken is hun jaarlijkse nieuwjaarsdrink. Op zaterdag 14 januari verzamelen de inwoners vanaf 17 uur in de kerk om te toasten op het nieuwe jaar. “Eindelijk. Het kan weer, het mag weer. We kregen al enkele keren de vraag of we opnieuw mogen toasten op het nieuwe jaar en dat kunnen we nu bevestigen”, klinkt het bij het buurtcomité. De inwoners krijgen eerstdaags een flyer in de bus waarmee ze zich moeten inschrijven voor de nieuwjaarsdrink. De kerststalletjeswandeling is gratis. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk