Grootste kerstmarkt in de Noordrand keert terug mét extra dag gezelligheid

Na een onderbreking van twee jaar is er komend weekend weer kerstsfeer in overvloed in Grimbergen-centrum. Het verlangen is zo groot dat er een extra dag aan het kerstmarktweekend wordt gebreid. De feestelijkheden beginnen namelijk al op vrijdag, waar de glühwein en warme chocomelk dit jaar in herbruikbare bekers worden geschonken. Het hele weekend is doorweven met talrijke muzikale intermezzo’s en staan de lokale handelaars en verenigingen te trappelen om iedereen te verwelkomen.

Er worden kerstkraampjes opgesteld in de Pastoor Woutersstraat, Lagesteenweg, Hogesteenweg, op het Kerkplein, Speelbroekplein en in de Prinsenstraat. Het hele weekend genieten bezoekers van de kerstmarkt van muziek en dans. “Het aanbod is heel divers: van dansgroepen tot muziekgezelschappen, koren, bands en fanfares. Het gemeentebestuur geeft ook graag een podium aan talent van eigen bodem, zoals coverbands ‘One Time’ en ‘The Scallywags’ op vrijdag”, licht schepen van Feestelijkheden Trui Olbrechts (CD&V) toe.

Op vrijdag 9 december wordt letterlijk het startschot van het kerstmarktweekend gegeven. Om 19 uur trekt jong en oud zijn kerstkostuum aan om 5 km te lopen of te wandelen. Een ludieke manier om de feestelijkheden op gang te brengen. Onderweg kom je leuke kerstanimaties tegen. Inschrijven kan trouwens nog altijd via www.kerstloopgrimbergen.be.

In de tuin van de dienst Vrije Tijd (hoek Pastoor Woutersstraat-Prinsenstraat) staat naar goede traditie het Huis van de Kerstman opgesteld. Kom zeker langs voor een leuke foto. Kinderen mogen een tekening achterlaten in de brievenbus. Op zaterdag 10 december om 17 uur doen de kerstman én -vrouw hun officiële intrede op de markt.

Het kerstmarktweekend wordt op zondag 11 december om 19 uur afgesloten met de sterrenworp. Vanop verschillende locaties op de kerstmarkt worden sterren in het publiek gegooid. Van die 2.000 houten sterretjes hebben de 25 winnende stuks een gravering. Zij kunnen in sporthal Prinsenbos meteen kunnen ingeruild worden voor een waardebon bij de lokale handelaars.

Parking Prinsenbos aan de Pastoor Woutersstraat blijft tijdens de voorbereidingsdagen en de kerstmarkt toegankelijk, weliswaar met beperktere capaciteit. Parkings Ter Wilgen (Brusselsesteenweg 160–166), Fenikshof (Abdijstraat 20) en Charleroyhoeve (Lierbaan 20) zijn de alternatieven.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise