Processie vernieuwt

De Opwijkse paardenprocessie ter ere van Sint-Paulus is aan vernieuwing toe. Een 114-jarige kan af en toe wat verse zuurstof gebruiken. Met het oog hierop werd een regisseur aangetrokken. Carl Deckers is een man met ervaring op het vlak van processies en stoeten.

Hij maakte zijn eerste plannen al over aan het processiecomité. Zo wordt de processie in 2016 opgedeeld in vijf blokken i.p.v. drie. Vooral het openingsgedeelte wordt gewijzigd. Binnenkort wordt het nieuwe concept voorgesteld aan de groepsverantwoordelijken. Zo groeit langzaam een nieuwe Sint-Paulus processie.

Er zijn nog meer vernieuwingen: de processievergadering met Opwijk Winterkermis verdwijnt en de pelgrims van Sint-Paulus worden gehuldigd tijdens de voorstelling van de processie.

Op vrijdag 6 november organiseert het Sint-Pauluscomité een optreden van Dansgroep Incar met hun spektakel IM[BALANCE in het gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk. Aanvang 20 uur. Kaarten in voorverkoop aan 12 euro en aan de kassa 13 euro te bekomen via telefoon 052/36 51 72 of gc.tickets@opwijk.be.