VIDEO: Parket zoekt Wibra-overvaller

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, is op zoek naar een man die vrouwelijke winkelbedienden van Wibra overvalt die met dagopbrengsten naar de bank gaan.

Er werden elf diefstallen met geweld, uitgevoerd tussen april 2013 en september 2014, gebundeld.

Onder de gedupeerden zitten Wibra-filialen uit Vilvoorde (in 2013 en 2014), Dendermonde, Ninove, Aalst, Herentals, Maasmechelen, Tongeren en Aarschot.

Verder werd ook personeel van Zeeman uit Zottegem en Pimkie uit Aalst overvallen. De onderzoekers sluiten niet uit dat er nog verbanden zijn met andere feiten.

De verdachte kijkt uit naar winkelbediendes die tassen of enveloppen met geld bij zich hebben en sloeg telkens rond 9 uur toe.

“De slachtoffers worden aangevallen op straat, op weg naar de bank of in het bankkantoor”, zegt de politie. “De dader tracht zijn buit bij verrassing los te rukken. Hierbij gebruikt hij geweld en in sommige gevallen pepperspray.”

De dader handelde steeds alleen. Hij bereidde zich goed voor en nam de tijd om toe te slaan. De man vermomde zich soms als straatveger, verhuizer of schilder en droeg in een aantal gevallen een fluohesje.

Er is beeldmateriaal beschikbaar van de dader en er is ook een robotfoto van hem gemaakt. Het gaat om een man rond de dertig jaar, mager met kort blond/bruin haar en een rond gezicht. De verdachte spreekt gebrekkig Nederlands.

Wie de man herkent of weet waar hij verblijft, wordt verzocht om contact op te nemen met de speurders op het gratis nummer 0800 30 30 30 of via opsporingen@police.belgium.eu.