Notarishuis wordt afgebroken

De gemeente leverde een bouwvergunning af voor 16 appartementen op de hoek van de Schoolstraat en het Heiveld. Het grote herenhuis waar vroeger de notarissen Paul en Herman D’Hollander hun praktijk hadden, wordt dus afgebroken.

Nadat het notariaat werd stop gezet werd het gebouw als kantoorruimte gehuurd door gordijnenfabrikant ADO. Toen die naar Zellik verhuisde, kwam het gebouw leeg. Het gemeentebestuur zag er een ideale plaats in om de buitenschoolse opvang in onder te brengen maar moest afhaken omdat de vraagprijs te hoog was voor haar budget.

Na het verkrijgen van de bouwvergunning kan projectontwikkelaar Bart Verhavert overgaan tot de afbraak en het bouwen van 16 woongelegenheden met 24 ondergrondse parkeerplaatsen. Het project zou reeds midden volgend jaar klaar kunnen zijn.