Wie is de man die hier begraven ligt?

Graf Jules ChomĂ©â€˜Wie was Jules Charles Marie Edouard ChomĂ©?’ dat is een vraag die de Heemkring Opwijk Mazenzele zich luidop stelt. De betrokkene (geboren in Elsene op 30 mei 1848 en gestorven in Opwijk op 14 novemver 1941) heeft een grafsteen op de begraafplaats in Opwijk-centrum.

Er is ook een bidprentje dat zijn echtgenote (Marie Gilliodts) vermeldt. De man had heel wat militaire onderscheidingen. Wie meer informatie heeft over deze persoon kan contact opnemen met Mauric Willocx van de HOM, tel. 052-35 50 27, info@heemkringopwijk.be

Op zondag 13 september (Open Monumentendag) organiseert de HOM een geleide wandeling rond het thema ‘Onroerend erfgoed herinnert aan WO I’. In groep gaan ze op ontdekking naar de verschillende plaatsen in Opwijk-dorp die tijdens de oorlog een rol speelden of waar nog sporen te vinden zijn. Hoewel het niet altijd om de meest spectaculaire of monumentale gebouwen gaat, vertellen ze toch op hun eigen manier hun geschiedenis van tijdens WO I.

De wandeling wordt drie maal gedaan (10.30, 14 en 16 uur) en vertrekt aan het GC Hof Ten Hemelrijk in de Kloosterstraat 7 te Opwijk.