Gat in Merchtemsesteenweg door gesprongen waterleiding

Woensdagavond is een waterleiding onder de Merchtemsesteenweg gesprongen. Gisteren heeft de gesprongen waterleiding een wegverzakking veroorzaakt. De herstellingswerken zijn nog volop aan de gang. Schepen van Openbare Werken Paul Van Doorslaer voorziet dat de weg tijdens het weekend opnieuw vrijgegeven wordt voor het doorgaand verkeer.

“De waterleiding onder de Merchtemsesteenweg is nog een oud leidingsysteem dat dringend moet worden gerenoveerd. Vorig jaar zaten we op bijna de identieke plaats met hetzelfde probleem. Dit probleem moet dus dringend worden aangepakt. We zullen dan ook met De Watergroep samenzitten om dit prioritair op de agenda te plaatsen.”

Ditmaal werd het gat in het wegdek veroorzaakt door een landbouwer die met zijn tractor van het veld kwam en de steenweg op reed over de plek waar de leiding was gesprongen.

“Gelukkig raakte de man niet gewond. Het water stroomde al ondergronds sinds de avond voordien en hierdoor was de onderbodem vol met water gevuld. Door het gewicht van de tractor werd het gat geslagen. Het was meteen raak, want de klap veroorzaakte een opening van drie meter bij twee meter met minstens anderhalve meter diepte. De steenweg werd afgesloten en er werd een omleiding voorzien via de Driesstraat. Hier moesten gisteren ook al renovatiewerken beginnen, maar door dit voorval worden die werken verschoven naar volgende week maandag”, besluit Van Doorslaer.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise