Radio 2 helpt Chiromeisjes Opwijk bij uitdaging

Radio 2 Vlaams-Brabant heeft de Chiromeisjes van Chiro Pol Opwijk een handje geholpen om een moeilijke opdracht te vervullen.

De meisjes zijn van 4 tot 14 augustus op kamp naar Dourbes, in de Ardennen. Dat is tien dagen spelen en ravotten, maar ook opdrachten vervullen.

De leiding van de Tiptiens bedacht een zware uitdaging voor hen: de meisjes moeten van 30 verschillende Bekende Vlamingen post krijgen op kamp.

Om daarin te slagen schakelden de chiromeisjes de hulp in van Radio 2 Vlaams-Brabant. ‘We kregen een sympathiek smsje met de vraag of we wilden helpen,’ vertelt Fien Reekmans, programmaverantwoordelijke van Radio 2 Vlaams-Brabant. Dat moesten ze geen twee keer vragen.

‘Post krijgen op kamp is altijd leuk. Vol spanning uitkijken naar een briefje van je ouders of grootouders. Als er straks een kaartje van een BV tussen zit, zullen de Tiptiens alvast een gat in de lucht springen! En dus hebben we meteen enkele van onze bekende Radio 2-vrienden gecontacteerd. ‘

De Tiptiens mogen zich op kamp aan een heleboel kaartjes van BV’s verwachten.

‘Veel bekende Vlamingen schoven hun werk met plezier even aan de kant om een leuk briefje te schrijven. Bart Peeters schreef zijn brief zelfs op z’n nieuwste cd en Urbanus maakte een tekening speciaal voor de chiromeisjes,’ vertelt Reekmans.

En ook Nicole en Hugo, komiek Bert Gabriëls en Thuis-actrice Joy Anna Thielemans sturen een persoonlijke kaart richting Dourbes.

‘Maggie De Block maakte zelfs tijdens de begrotingsonderhandelingen door 2 minuutjes tijd om een briefje te schrijven. Wat ons betreft zijn de chiromeisjes in hun uitdaging geslaagd. Hierbij willen we graag onze excuses aanbieden aan de postbodes van Dourbes voor het zware extra werk.’

‘Radio 2 leeft graag mee met wat er beweegt en gebeurt in onze regio. Deze zomer vragen wij trouwens aan onze luisteraars om ons een vakantiekaartje te sturen. Van thuis, of een vakantiebestemming in eigen land of het buitenland. We verwachten nu natuurlijk wel een kaartje terug vanuit Dourbes!” lacht Reekmans.

Een kaartje sturen kan nog heel de zomer naar het dit adres: Radio 2 Vlaams-Brabant, Boekhandelstraat 2, 3000 Leuven. Je kan er een verblijf in een Bed & Breakfast mee winnen.