Mannenkoor De Bie krijgt Opwijkse Cultuurprijs

Op de 11 juli viering in het Spechteshof, een viering die heel veel volk lokte, werd traditiegetrouw de Opwijkse cultuurprijs uitgereikt. Drie laureaten werden voorgedragen: gewezen dorpsdichteres Cindy Hermans, De Landelijke Gilde Opwijk-Mazenzele en het Mannenkoor De Bie.

Elk van deze kandidaten had zeker voldoende verdiensten om de cultuurprijs binnen te halen. Cindy Hermans was twee jaar lang aanwezig op zowat elke belangrijke manifestatie die ze met haar dichtkunst kon opluisteren. De Landelijke Gilde is bezig aan een jubileumjaar en plaatst Mazenzele het hele jaar lang in de spots als ‘dorp in de kijker’. Het Mannenkoor van Jaak De Bie mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen en heeft er een heel mooi parcours opzitten.O 11 juli 2

Het werd uiteindelijk het Mannenkoor De Bie dat de prijs – een kunstwerk van Linda Van Weverberg – in ontvangst mocht nemen. Jef Cochez deed dat in naam van het koor omdat de koorleider zelf met vakantie is. Elwyn Moerenhout, voorzitter van de cultuurraad, en schepen Johan Deleu keken toe en zagen dat het goed was.

Voor de uitreiking van de cultuurprijs had Prof. Carl Devos een toespraak gehouden, had Paul Severs de handjes op elkaar gekregen en had dorpsdichteres Pascal Put een gelegenheidsgedicht voorgedragen. Ondertussen genoten de aanwezigen van een drankje en van de zon.