Wijngilde Martivinum Merchtem bestaat 25 jaar

2023 is voor wijngilde Martivinum Merchtem een jubileumjaar. Want die verenigde wijnliefhebbers begonnen al met proeven in 1997 onder de kerktoren van Brussegem. En een kwarteeuw jong zijn, dat viert Martivinum met een mooie receptie in Hamme.

“We zijn een groep wijnliefhebbers uit Merchtem en de wijde omgeving. Onze leden uit Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Antwerpen delen allemaal dezelfde passie voor wijn. Op onze proefavonden passeren heel wat verschillende wijnen de revue. Een divers aanbod voor een divers publiek, want iedereen is welkom bij ons, met of zonder voorkennis van wijn,” vertelt Benny De Ridder.

‘Deskundig wijn proeven onder vrienden’ zo omschrijven we zelf wat we doen. We gaan immers nog wat verder dan het oordeel of de wijn lekker is of niet. In een gezellige setting en onder de deskundige leiding van onze wijnmeester organiseren we zes proefavonden per werkjaar, waar telkens zes tot acht verschillende wijnen worden gedegusteerd. We delen onze bevindingen over de wijnen en leren iets bij over het onderwerp of thema van die avond.”

De proefavonden gaan telkens door op een vrijdag vanaf 20 uur, in de grote zaal van de Gemeenschapslokalen te Brussegem.

Kom het zelf ontdekken in het nieuwe werkjaar 2023-2024. Iedereen is welkom in de club vanaf +18 jaar. Meer info: www.martivinum.be

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk