Gemeente bedankt zwerfvuilruimers

Blijkbaar zijn er in Merchtem heel wat zwerfvuilruimers want de Centrumtuin was goed volgelopen. Een jaarlijkse bedanking voor hun inzet is een mooi gebaar en op 16 september, de dag van World Cleanup Day, werden alle vrijwilligers uitgenodigd door het gemeentebestuur voor een receptie.

Burgemeester Maarten Mast (LvB) loofde al mensen die de gemeente proper helpen houden en deelde ook nog voor meer dan 10.000 euro uit aan scholen en verenigingen. De cheques varieerden van 350 tot 925 euro. Die gingen naar Sint-Donatus Campus Dendermondestraat, Kleuterschool Ter Dreef, Koninklijke Steltenlopers, KAJ jongens Peizegem, Ter Dreef, Sint-Donatus Bovenbouw, Tuinbouwschool, De Plataan, GTSM, Ten Bos, Vrije Basisschool Sint-Donatus, Rinkeling en Scouts Juventa.

Dit jaar werd ook weer beslist deel te nemen aan de Week van de Duurzame Gemeente, die doorgaat in de week van 25 september. De focus ligt deze keer op kwaliteitsonderwijs. Hier was schepen van Ontwikkelingssamenwerking Toon Luypaert (CD&V-plus) aan zet:

“We zetten onze “Lokale Duurzame Helden” in de bloemetjes of de organisaties die in Merchtem actief zijn en stuk voor stuk bijdragen aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstelling 4 – Kwaliteitsonderwijs. Al deze scholen leveren een onmisbare bijdrage in de ontwikkeling van onze jonge mensen tot bewuste en verantwoordelijke burgers.”

De genomineerden waren GTSM, De Plataan, Ten Bos, Tuinbouwschool, Sint-Donatusinstituut, Rinkeling, Vrije Basisschool Sint-Donatus, Ter Dreef en Merchtem Multicultureel. Dit laatste is een groep van vrijwilligers die nieuwkomers in de gemeente onthaalt en hen op weg helpt naar integratie. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk