Lokale radio’s tegen oneerlijke concurrentie

Ons land telt nog een paar tientallen onafhankelijke lokale radio’s. Die hebben zich verenigd in de VRRO (Vereniging Regionale Radio Omroepen). Tot die VRRO behoort ook Radio Spits FM uit Opwijk. De VRRO vraagt aan mediaminister Sven Gatz dat de regionale reclamemarkt niet langer verstoord zou worden door Radio 2 en Nostalgie.

Voor hun inkomsten zijn deze lokale radio’s aangewezen op de regionale reclamemarkt. Doordat Radio 2 en Nostalgie hun reclameblokken ontkoppelen zijn zij nu ook actief op die regionale markt en zien de lokale radio’s hun inkomsten verschrompelen.

De VRRO vraagt daarom bevoegd minister dat de nationale omroepen zich houden aan het mediadecreet en een einde maken aan hun commerciële ontkoppelingen. ‘Anders bestaat de kans dat ook andere commerciële stations zoals Q-music en  Joe FM zich in de toekomst gaan storten op de regionale reclamemarkt,’ zegt Michel Vanderfeesten van de VRRO