Fair Trade ontbijt voor pendelaars

Dinsdagmorgen moesten de vrijwilligers van het Opwijkse Derdewereldhuis vroeg uit de veren. Om 7 uur stonden ze al aan het station om meer dan 350 ontbijtpakketten uit te delen aan de pendelaars.

Het Derdewereldhuis is de naam voor de Opwijkse raad voor ontwikkelingssamenwerking, erkend in 2006. Sinds 201 is Opwijk ook Fair Trade gemeente. De ontbijtpakketten willen de pendelaars niet alleen trakteren met Fair Trade producten uit de wereldwinkel maar de pendelaars ook aanzetten om na te denken over een rechtvaardige handel.

Op elke broodzak (met twee lekkere boterhammetjes met chocopasta en een stuk chocola) stond ook een boodschap die de massale voedselverspilling in het noorden én het zuiden aanklaagt. De meisjes op de foto lieten het zich alvast smaken.