Opwijk gaat leefloners activeren

Het OCMW van Opwijk wacht niet op de hogere overheid om de activering van leefloners aan te pakken. Er wordt een project ‘Gemeenschapswerk’ opgestart om leefloners en andere personen met een vergoeding te activeren en, indien mogelijk, naar de gewone arbeidsmarkt te leiden.

Er wordt een lijst opgemaakt met mogelijke activiteiten die in tijd beperkt worden tot vier halve dagen per week. Viviane Thomas, diensthoofd sociale zaken, zal de doelstellingen verduidelijken bij externe partners en medewerkers van de gemeentelijke diensten.

Trajectbegeleider Ria Van Mol zal het project opvolgen op de werkvloer en Marc De Paepe, instructeur van de Tewerkstellingscel van het OCMW, zal het aanspreekpunt op diezelfde werkvloer zijn.

Het OCMW hoopt in april al van start te gaan met een zes tot zeven deelnemers. Na zes maanden wordt een evaluatie opgemaakt. Een en ander werd toegelicht door OCMW-voorzitter Patrick De Smedt (N-VA).

(Foto louter illustratief)

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...