Oplevering noodstroomgroep WZC Klateringen

In woonzorgcentrum Klateringen vond op woensdag 1 april de oplevering plaats van een noodstroomgroep. Deze was al enkele maanden in gebruik maar werd pas nu officieel opgeleverd. Iedere bewoner kan nu op zijn twee oren slapen want het zou niet donker meer mogen worden bij eventuele elektriciteitspannes.

‘Dat er in de winter stroomtekort dreigde en we daarmee proactief hebben gehandeld, is mooi meegenomen’, aldus OCMW voorzitter Lieven Meert (sp.a-groen). ‘De plaatsing was echter al veel vroeger gepland dan de actualiteit nu laat vermoeden en was nog het initiatief van mijn voorganger Paul De Schepper. Zo kunnen we zeker zijn dat ook we ook in noodsituaties over elektriciteit beschikken om onze kwetsbare bewoners te kunnen verzorgen.’

Voormalig OCMW-voorzitter en huidig schepen van financiën & personeel Paul De Schepper (CD&V) reageert dan ook tevreden: ‘Door de plaatsing van de noodstroomgroep is het woonzorgcentrum en de grote cafetaria beschikbaar om in alle omstandigheden dienst te doen als noodopvang voor onze stad.’

De noodstroomgroep voldoet aan strenge kwaliteitsnormen (ISO 9001) en heeft een vermogen van 400kVA/320 kW. Bij een volle tank is hij goed voor 30 uur elektriciteit.

Topartikels editie Ninove-Dender