Sprinters Gooik willen wereldbekerkoers organiseren

Op 31 mei organiseren Sprinters Gooik voor de vijfde maal de klassieker Gooik-Geraardsbergen-Gooik voor dames. Deze wedstrijd voor vrouwelijke eliterenners kreeg de ranking Cat. 1.1 UCI. Deze wedstrijd behoort tot de top drie in het wielrennen voor vrouwen, na de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl.

Eddy Van Snick, voorzitter van de Sprinters Gooik, kondigde met fierheid aan dat hij de klassering ‘wereldbeker’ heeft aangevraagd. Voor de lustrumeditie op 31 mei zijn reeds 20 ploegen ingeschreven zodat we gerust van een indrukwekkend deelnemersveld mogen spreken.

De start wordt gegeven om 14.15 uur. Start en  aankomst liggen op de Ninoofsesteenweg in Gooik (Hoeve Gooik). Onderweg moeten de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg, de Congoberg en de Bergstraat worden beklommen. Spektakel gegarandeerd dus. Schrijf 31 mei alvast met stip in je agenda.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland