Roparun trekt opnieuw door Opwijk

Zaterdag 7 juni om 5 uur in de ochtend vertrekt in Parijs de Roparun, een loopmarathon van 530 km die de deelnemers in ongeveer 45 uur naar Rotterdam brengt. De Roparun trekt ook opnieuw door Opwijk én er is opnieuw een Opwijks team dat zal deelnemen. Dat team van 24 vrijwilligers telt 8 lopers, allen uit Opwijk. Naast Opwijkenaren is er ook een vriendengroep uit Buggenhout-Opstal. Het Opwijks/Buggenhouts team kreeg het nummer 99.

15 op 425

Bij de Roparun telt niet alleen het sportieve gedeelte – er zijn 275 teams die vertrekken vanuit Parijs én nog eens 150 die vertrekken uit Hamburg – maar zeker ook het goede doel. Dat gaat naar projecten voor kankerpatiënten, niet naar onderzoek maar naar concrete projecten o.m. in Sint-Truiden, Aalst, Roeselare en Lokeren. Aan de Roparun 2014 nemen slechts 15 Vlaamse ploegen deel. De overgrote meerderheid zijn Nederlanders.

De acht moedige Opwijkenaren zijn: Pieter Van Roy, Sven De Smet, Tim Vander Elst, Jan Willems, Danny Vrijdag, Maarten Vanderstappen, Björn Geeurickx en Bart Van Langenhove. Team 99 verzamelde centen voor het goede doel dankzij een spaghettifestijn, een quiz en talrijke gulle sponsors.

Doortocht

Opwijk wil hen op zondag 8 juni met veel enthousiasme ontvangen en aanmoedigen. Vanaf 16 uur zal er ambiance zijn aan het Jeugdheem in de Karenveldstraat. Daar zorgt o.m. Spits FM voor die een marathonuitzending van ruim 9 uur lang voorzien onder de titel Roparun Radio Request. Het is de bedoeling dat er 99 plaatjes aangevraagd worden tegen betaling van 2,5 euro per verzoeknummer. De opbrengst gaat uiteraard naar team 99.

Verder zal er aan het jeugdheem wat te eten en te drinken zijn, zodat geduldig wachten op de doortocht van team 99 kan verzacht worden met een hapje en een drankje. Wat er nog meer te beleven valt, moet je zelf ontdekken op zondag 8 juni vanaf 16 uur aan het Jeugdheem.