Stilgevallen auto gegrepen door trein in Zellik

In de Isidoor Crockaertstraat in Zellik werd vanmiddag een personenwagen gegrepen door een trein die richting Brussel reed.

Het ongeval gebeurde om 14.05 uur. Een eerste bestuurder, een bejaarde man, reed richting Kobbegem en was met zijn voertuig stilgevallen op de spooroverweg. Een tweede voertuig, bestuurd door Isabelle Vergeylen (41) uit Kobbegem, kwam er achteraan.

De eerste bestuurder kreeg zijn voertuig terug aan de praat en reed door. Toen ook Vergeylen wilde doorrijden viel haar voertuig stil op de overweg. Net op dat moment gingen de lichten van de overweg op rood. De vrouw raakte in paniek.

‘Ik riep naar mijn zoon van negen, die achteraan in de auto zat, om onmiddellijk uit te stappen en weg te lopen’, getuigt de vrouw. ‘Hij liep terug in de ene richting, ik liep in de andere richting. Ik probeerde de treinbestuurder nog te waarschuwen. Die remde nog, maar de trein was al veel te dicht.’

Het voertuig werd in de flank gegrepen en twintig meter verder in de gracht gekatapulteerd. Op de trein raakte niemand gekwetst. De zowat vijftig treinreizigers werden rond 16.30 uur geëvacueerd en werden met een bus naar Brussel-Noord gebracht.

Het treinverkeer op de lijn 60 was urenlang verstoord. Tijdens de avondspits reden de treinen tussen Jette en Asse terug over één spoor.

ongeval trein zellik 1

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk