Zomerkiosk leidt Merchtem doorheen de zomer

De Merchtemse cultuurraad wil duidelijk meer zijn dan een gemeentelijke adviesraad. In samenwerking met het gemeentebestuur wil de cultuurraad Merchtemnaren dichter bij cultuur brengen. Vier dinsdagavonden zal er gemusiceerd en gedanst worden op de zomerkiosk. De cultuurraad krijgt hiervoor de steun van de Merchtemse cultuurverenigingen, de leden van de cultuurraad.

Het project werd voorgesteld in het pas gerestaureerde August De Boeckhuis en was voor de leden van de raad meteen ook de eerste kennismaking met het nieuwe gebouw dat een belangrijke rol moet gaan spelen in het Merchtemse culturele leven. Schepen David De Valck en voorzitter Benny De Ridder waren het roerend eens: “Zomerkiosk is cultuur van de Merchtemnaren, door de Merchtemnaren en voor de Merchtemnaren”.

Programma :

De activiteiten vinden plaats op de parking aan het  gerestaureerde August De Boeckhuis telkens op een dinsdagavond tussen 19 en 21 uur. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar zaal ’t Vijverdal. Het programma kan nog gewijzigd worden.

22 juli : Concert Concordia + Volksdansen door ’t Merchtems Volkstheater + Music Time / Tap: Concordia

29 juli : Concert Koor CumDecore + Koor De Morisanen + Optreden Stiltwalkerspartyband / Tap: Koninklijke Steltenlopers

5 augustus : Kinderbingo ’t Merchtems Volkstheater + Concert K.H. St-Cecilia / Tap: Willemsfonds Merchtem

12 augustus : Dansinitiatie Gembada / Tap: ’t Merchtems Volkstheater

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be