Opwijk wil graag twee voetbalvelden in kunstgras

Opwijk zou graag twee voetbalvelden in kunstgras aanleggen, eentje in de Klaarstraat en eentje in de Molenkouter. Het gemeentebestuur kijkt daarvoor in de richting van de Vlaamse overheid die nog over een subsidiepotje voor zo’n 40 kunstgrasvelden beschikt.

De onzekerheid over de toekomst van KSK Opwijk, tenminste wat de beschikbaarheid van voetbalterreinen betreft, en de misschien nog grotere onzekerheid over het Vetweydeproject zet het gemeentebestuur aan tot drastische maatregelen om nieuwe voetbalvelden te creëren.

Vooral VCE Mazenzele en KSK Opwijk hebben nood aan infrastructuur en velden. ‘We moeten een inhaalbeweging maken op vlak van sportinfrastructuur’, zegt sportschepen Johan Deleu.

De gemeente raamde de kostprijs van het aanleggen van twee kunstgrasvelden op zo’n slordige 700.000 euro of zo’n 80.000 euro per jaar als de investering wordt gespreid over 10 jaar.

Als de Vlaamse overheid de Opwijkse projecten zou selecteren zou dat betekenen dat elk jaar zo’n 30.000 euro van dat bedrag zou kunnen gerecupereerd worden.