Nieuw logo voor Ten Bos

Ten Bos heeft na een nieuwe school nu ook een nieuw logo. Naast de naam van de school in grasgroene letters staan er in het logo drie (bos)dieren: een hemelsblauwe egel, een rode uil en een gele vlinder.

De kleuren én de dieren hebben een symbolische betekenis, verduidelijkt Nadine Cooremans, directeur van de school.

De gele vlinder, die Flo heet, staat voor speelsheid, levendigheid en blijheid. Ed, de blauwe egel, is leergierig en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Tyto, de rode uil, tenslotte staat voor kennis maar ook voor zelfbewustzijn, zelfredzaamheid maar ook zorgzaamheid.

De drie samen staan symbool voor de verbondenheid die Ten Bos hoog in het vaandel draagt.

Het spreekt vanzelf dat Flo, Ed en Tyto in de toekomst een belangrijke rol zullen spelen in het opvoedingsproces van de school.