Poetslessen in SBS De Lettertuin

Om tandverzorging te stimuleren trekt de Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen van school naar school met educatieve spelletjes. Stedelijke Basisschool De Lettertuin kwam als eerste aan bod.

Op maandag 10 oktober mochten de kleuters even hun klasje verlaten om de tanden te poetsen. Met spelletjes leerden de kinderen alles over een goeie tandhygiëne en dat tanden poetsen een belangrijk en dagelijks ritueel is. Ook hoe ze hun tanden moeten poetsen kwam aan bod. Dat ondervonden ze met plakverklikkers die hun mond rood kleurde.

Met de actie duikt LM Oost-Vlaanderen in een preventieve rol. Een recente studie, opgezet door de Liberale Mutualiteit bij meer dan 2.000 gezinnen, onthulde immers dat een derde van de kinderen slechts één keer per dag de tanden poetst.

Topartikels editie Ninove-Dender