Plaatsing Octopusmeubilair afgerond

Aan basisschool De Wonderwijzer in Meerbeke werd op donderdag 22 september de laatste Octopuspaal geplaatst. De symbolische deadline van 1 september die het bestuur hoopte te halen om het project af te ronden werd weliswaar net niet gehaald, maar de tevredenheid over de afronding van het project is bijzonder groot.

Met het project kregen alle Ninoofse basisscholen Octopusstraatmeubilair, ingeplant in overleg met de directies en ouderraden. Het Octopusmateriaal wil waar mogelijk foutparkeren onmogelijk maken en kinderen op een veilige manier richting zebrapad loodsen maar moet vooral de schoolomgevingen visueel markeren. “Op dit moment vallen ze al enorm op,” vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (sp.a-Groen). “Maar zeker in de komende donkere wintermaanden zal de meerwaarde van het Octopusmateriaal letterlijk in het oog springen.”

Voor de technische dienst was de plaatsing wel een huzarenstukje. “Een pluim voor onze mensen,” vertelt schepen van personeel Paul De Schepper.“Op nog geen vijf maanden tijd werden in totaal 24 Octopuspalen en 64 beugels geplaatst en dat in de drukke zomermaanden.”

Met de aankoop van het materiaal was een investering van 80.000 euro gemoeid.

Topartikels editie Ninove-Dender