Mogelijk fout in identiteitskaarten

Gisteren werd op het VTM nieuws gemeld dat wie begin deze maand een nieuwe identiteitskaart kreeg er mogelijk mee terug moet. Bovendien werd ook meegedeeld dat er tussen 4 en 7 juli identiteitskaarten uitgereikt werden waarvan op sommige de chip niet goed werkt en de stad Ninove die mensen oproept om zich te melden op het stadhuis. Naar aanleiding van dit nieuwsbericht contacteren heel wat burgers de stadsdiensten omdat zij denken dat er iets mis is met hun identiteitskaart.

De stad Ninove willen benadrukken dat enkel de burgers die tussen 4 en 7 juli 2016 een elektronische identiteitskaart hebben afgehaald mogelijks problemen kunnen hebben bij het inlezen van de chip van hun identiteitskaart. Door deze fout kan men de kaart niet gebruiken om in te loggen op onlinetoepassingen van de federale overheid zoals bijvoorbeeld Tax-on-web.

Wie problemen ondervindt met zijn certificaten van identiteitskaarten afgeleverd tussen 4 en 7 juli 2016 kan terecht bij de dienst burgerzaken voor het vernieuwen van zijn certificaten. Dit is gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender