Georges Souffreau is gepassioneerd door wind- en watermolens

De ene heeft als hobby de duivensport, de andere kaarten of tuinieren maar voor Georges Souffreau (76) uit Woubrechtegem is dat snuffelen in archieven naar informatie over wind- en watermolens in onze regio. Hij heeft er tot op heden ongeveer 15 bundels over geschreven en was in 1989 één van de eerste cursisten van de vorming “vrijwillig molenaar”.

Zijn recentste werk gaat over de geschiedenis van de wind- en watermolens in Aspelare en Nederhasselt. Hierin geeft Georges een overzicht van alle wind- en watermolens die ooit binnen de grenzen van de gemeenten Aspelare en Nederhasselt bedrijvig waren.

Het werk telt 150 bladzijden en wordt in eigen beheer, in beperkte oplage verspreid. Kleurendruk was niet haalbaar. Maar ook in zwart-wituitvoering is deze studie van de wind- en watermolens te Aspelare en Nederhasselt voor alle geïnteresseerden en molenliefhebbers een interessante schatkamer aan feiten.

Kostprijs: 12 euro. Meer info: gsouffreau@telenet.be – 053-62.76.93.

Voor zijn volgende studie over molens in Voorde doet Georges Souffreau een beroep op onze lezers. Wie informatie of fotomateriaal bezit, mag hem altijd contacteren.

Topartikels editie Ninove-Dender