Po√ęzie op diverse plekken in het centrum van Ninove

Op vele plekken in Vlaanderen en Nederland zijn er van donderdag 28 tot en met zondag 31 januari 2016 heel wat po√ęzieactiviteiten. In Ninove start de Week van de Po√ęzie in de bib met een literaire rollercoaster van de Pollaarse dichter, po√ęzievertaler en verteller Koen Stassijns over liefde en vriendschap in en buiten de loopgraven.

Niet alleen in de bibliotheek kunnen liefhebbers terecht voor een portie po√ęzie. Ook in het winkelcentrum Ninia, in de Hospitaalkerk, in cc De Plomblom en enkele caf√©s zijn er activiteiten. Een hoogtepunt moet zondagmorgen 31 januari worden. Om 11 uur stelt stadsdichter Willie Verhegghe in cultuurcentrum De Plomblom ‚ÄúOude Stoute Wijze Stad‚ÄĚ voor, een bloemlezing van (bijna) alle stadsgedichten die Willie Verhegghe over de stad en haar deelgemeenten sinds 2004 geschreven heeft. Theaterlegende Chris Lomme grasduint in het werk en leest ‚Äústoute‚ÄĚ stadsgedichten voor. Alamaris (Jan, Charles en Laurens Maris) speelt ‚Äėoude wijze‚Äô muziek.

het volledige programma vindt u terug op ninove.bibliotheek.be. Alle activiteiten zijn gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender