Noël en Lisette bieden opvang aan carnavalisten

Het is een publiek geheim dat nogal wat Ninoofse carnavalsverenigingen zeer inventief moeten zijn, willen ze niet gedwongen worden om letterlijk op straat aan hun uitvoering te werken. Tal van woonkamers worden al enkele weken herschapen tot naaiateliers en sommige groepen maken gebruik van partytenten om een praalwagen (of stukken ervan) te bouwen. Heel wat eigenaars van loodsen houden de boot af wanneer carnavalsverenigingen komen aankloppen. Gelukkig zijn er hier en daar uitzonderingen zoals Noël Wijnant (78) en zijn echtgenote Lisette Van Laethem (77) uit Outer.

Toen Noël via zijn schoondochter vernam dat het bestuur van NKV Van ’t Alverdrau Donker dringend op zoek was naar een werkplek, was hij bereid om zijn garage ter beschikking te stellen voor hun stikgroep. Iets wat de kranige zeventigers zich tot op heden nog niet beklaagd hebben. Aanvankelijk dacht het koppel dat het toch maar ging om het stikken van een broek en een jasje maar groot was hun verbazing wanneer ze week na week de kostuums zagen evolueren. Ze wisten niet dat er zoveel kwam bij kijken. Noël trekt tijdens de stikmomenten regelmatig naar zijn tijdelijk naaiatelier om er de houtkachel bij te vullen en een praatje te slaan. Bijna wekelijks vertelt hij anekdotes over het Outer van vroeger of toont hij foto’s van weleer. Het echtpaar heeft zich altijd al sociaal geëngageerd en probeert dat ook nu nog altijd te doen. Ze beseffen maar al te goed dat het verenigingsleven voortrekkers nodig heeft en zij willen, mits goede afspraken en wederzijds respect, nog altijd hun steentje bijdragen.

Topartikels editie Ninove-Dender