Witte lintjes tegen geweld op vrouwen

Vrouw en Maatschappij Ninove, de beweging van CD&V-vrouwen, voerde op zaterdagvoormiddag 14 november haar ‘Witte lintjesactie’, in het centrum van Ninove aan het Ninia shoppingcenter. De leden deelden witte lintjes uit aan mannen en vrouwen om aandacht te vragen voor het probleem van geweld tegen vrouwen.

Het dragen van het witte lintje toont dat men geweld tegen vrouwen afkeurt, dat men zich bewust is van het probleem en dat men nooit zelf geweld tegen vrouwen zal plegen. Dit jaar werd gefocust op het thema geweld tegen vrouwelijke vluchtelingen, zij zijn in hun thuisland of tijdens hun gevaarlijke tocht naar het Europese vasteland reeds slachtoffer geworden van onmenselijke praktijken en gruwelijke misdrijven. Vrouwen en meisjes zijn heel kwetsbaar en zijn vooral slachtoffer van emotioneel-psychologisch geweld en seksueel geweld.

“Met de witte Lintjes willen we deze situatie extra onder de aandacht brengen en vragen we om in het opvangbeleid waakzaam te zijn en extra bescherming te voorzien voor vrouwelijke vluchtelingen”, aldus Anja Beeckman, voorzitster van Vrouw en Maatschappij Ninove.

Topartikels editie Ninove-Dender