Prijs van de Jeugd voor de Internationale Film

De Prijs van de Jeugd voor de Internationale Film geeft jongeren de kans om de betere films die in de Vlaamse bioscopen op het programma staan, te bekijken en te beoordelen.

Deze jongerenjury reikt prijzen uit in diverse categorieën: films voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, films voor jongeren tussen 13 en 16 jaar, films voor jongeren tussen 17 en 21 jaar, speciale vermelding van de jury en beste Belgische film.

Voorzitter van de jury is al sinds jaar en dag Ninovieter Guido Van Ongeval. In samenwerking met de Vlaamse Actieve Senioren (Vl@s), de oud-scouts en Jekino Educatie Distributie organiseert hij op zondag 29 november 2015 om 15 uur in cultuurcentrum De Plomblom de plechtige uitreiking van de jeugdprijzen 2015 met aansluitend de vertoning van “Le Meraviglie”, een film van Alice Rohrwacher.

Deze Italiaanse productie ging in première op het Filmfestival van Cannes en sleepte er de Grote Prijs van de Jury in de wacht. Opmerkelijk is dat de hoofdrol gespeeld wordt door de Vlaming Sam Louwyck.

Filmfans van 15 tot 21 jaar die in 2016 in de jury wensen te zetelen en bereid zijn om volgend jaar ongeveer 25 films gratis te bekijken, kunnen een gemotiveerde brief schrijven naar Guido Van Ongeval, Ter Duystlaan 44 te 9400 Ninove of hun kandidatuur mailen naar info@jekino.be

Topartikels editie Ninove-Dender