Carnavalsboek geeft overzicht van 55 jaar carnaval in Ninove

Bij de opening van het carnavalsjaar 2015 maakte Pascal Carael bekend dat er een carnavalsboek zou komen met als titel: “55 tinten smaragdgroen”. Ruim 300 geïnteresseerden gingen in op de uitnodiging om vooraf in te tekenen en konden op vrijdag 13 november ’15 in Confectiehal Cloë hun boek afhalen.

Nadat Sammy Van der Straeten vroeger al te kennen had gegeven dat hij graag eens een boek zou schrijven over het Ninoofse carnaval, stelde de Koninklijke Karnavalraad Ninove anderhalf jaar voor om een werkgroep op te richten met als doel een boek te schrijven over 55 jaar carnavalsgeschiedenis in de Wortelstad. Deze werkgroep met als kernleden Gino Standaert, Giovanni Neckebroeck, Pascal Carael en Sammy Van der Straeten kon ook rekenen op de hulp van Johan Du Four, Pascale Timmermans, Gratienne Valckenier, André Van Den Steen, David Van Der Smissen, Els Huart, Jan De Clercq, Rufijn De Decker, Wim Hoebrechts en tal van carnavalisten.

Na vele opzoekingen in archieven, vele vergaderingen en het verslinden van vele harde schijven kreeg de geschiedenis van 55 jaar carnaval vorm in een boek dat de titel “55 tinten  smaragdgroen” draagt. 55 slaat terug op de 55 jaar (5x het carnavalsgetal 11) dat carnaval Ninove reeds bestaat, elke tint geeft gebeurtenissen en anekdotes weer van een bepaald jaar en smaragd verwijst naar de groene steen als symbool voor het 55-jarig jubileum maar ook naar het groen in de Ninoofse vlag.

Dit boek kan nog gekocht worden aan 27 euro per stuk en dit zolang de voorraad strekt. Er komt geen tweede druk. Met andere woorden: op=op. Meer info: Pascal Carael – 054/33.22.32.

 

Topartikels editie Ninove-Dender