Offici√ęle start bouwwerken IKORN

Stilaan maar zeker schieten de nieuwe gebouwen van twee IKORN-scholen uit de grond. Met een eerstesteenlegging en wijding op vrijdagnamiddag 18 september 2015, zowel in campus Sint-Aloysius als in campus Heilige Harten, gingen de bouwwerken officieel van start.

Na jaren van intense voorbereidingen bouwt de inrichtende macht IKORN, de koepel van katholieke scholen in Ninove, samen met promotor Scholen van Morgen nieuwe schoolgebouwen. Naast een moderne ruime sporthal komt er op campus Sint-Aloysius een volledig nieuwe kleuterschool en een nieuwe afdeling voor het secundair. De nieuwbouw bestaat vooral uit nieuwe leslokalen, zorgklassen, polyvalente lokalen en een eetzaal. Een groen dak moet een groene toets geven aan de constructie.

Op campus Heilige Harten worden nieuwe functionele leslokalen ‚Äď voornamelijk computerklassen- toiletten en een moderne sporthal gebouwd. Het nieuwe gebouw sluit aan op het bestaande gebouw aan de Onderwijslaan en vormt zo √©√©n geheel. Ook hier is groen aanwezig in de vorm van een groene wand aan de achterzijde van de sporthal. In aanwezigheid van Chris Smits (Directeur-Generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen), Dani√ęl Geerts (General Manager DBFM,Scholen van Morgen), IKORN-voorzitter Marc De Rijck en tal van genodigden hebben E.H. Alexander Vandaele (Sint-Aloysius) en E.H. Herman Van Lierde (Heilige Harten) de werken ingezegend.

Zonder tegenslag, kunnen de nieuwe gebouwen op 1 september 2016 in gebruik genomen worden.

Topartikels editie Ninove-Dender