Kunstenparcours in private woningen van de Stationsstraat

Kunstenaarsinitiatief Voorkamer presenteert nog tot 27 september 2015 een beeldend kunstenparcours in de voorkamers van private woningen van de Stationsstraat in Ninove. Een project ge√Įnitieerd door de bewoners van de Stationsstraat, gerealiseerd door Voorkamer in samenwerking met Stad Ninove, Provincie Oost-Vlaanderen, Vlaamse Gemeenschap, NETWERK (centrum voor hedendaagse kunst) en sponsors.

In de Ninoofse Stationsstraat, een mooi voorbeeld van de homogene bebouwing met herenhuizen uit de 19e eeuw, is de sfeer van weleer grotendeels bewaard gebleven. Hier  staan statige herenhuizen met een typische voorkamer, van oudsher de mooiste kamer van de woning.

Elf van deze kamers, door de bewoners naar eigen smaak gerenoveerd en met eigen curiosa ingericht, vormen nu de plek voor de tentoonstelling ‚ÄėSTATIONSSTR.-NINOVE‚Äô. Vijftien kunstenaars gingen de uitdaging aan om speciaal voor deze gelegenheid nieuw werk te cre√ęren. Op geheel eigen wijze communiceren de verschillende werken met de private en architecturale sfeer van de diverse voorkamers en leggen ook vaak de verbinding met de publieke ruimte van de straat.

Topartikels editie Ninove-Dender