Ninoofse vaandeldragers op herdenking Canadese piloten

De stad Zoutleeuw herdenkt jaarlijks de overleden bemanning van de bommenwerper Wellington HZ 481 QO-W van de Royal Canadian Air Force die op 4 juli 1943 neerstortte boven hun gemeente.

Chico Ghijssels en zijn echtgenote Marie-Therese Hautman, onlangs nog genomineerd voor de Prijs Toerisme 2015, namen samen met andere vaandrigs en genodigden deel aan deze plechtigheid.

Na een eucharistieviering in de Sint Martinuskerk van de deelgemeente Dormaal ging het met de bus richting monument voor de gesneuvelde Canadese piloten.  Daar legden militaire afgevaardigden van de Canadese luchtmacht samen met burgemeester J. Ceyssens bloemenkransen neer.

Marie-Therese Hautman, vaandrig van de O.M.B.R. afdeling Ninove die trouwens familieleden heeft wonen in Canada, wilde na de plechtigheid met de Canadese afgevaardigden op de foto om deze naar de familie in Canada door te sturen.

Topartikels editie Ninove-Dender