Bart Tribout, geletruidrager in Tour du Congo

Bart Tribout (33) is een levensgenieter die zijn werk in een frisdrankenbedrijf combineert met wielrennen. Opvallend hierbij is dat hij pas begon met koersen op 27-jarige leeftijd, voordien nooit aan sport deed maar wel meteen zijn mannetje kon staan. In de nevenbonden wint hij jaarlijks een vijftal wedstrijden, Hij is kampioen van de Vlaamse Ardennen bij de WAOD, is goed voor tal van top 10-plaatsen en enkele top 3-plaatsen bij Elite zonder contract en behaalde ooit in de profkoers van Erpe-Mere een 17de plaats. Zijn doel dit jaar : winnen bij de Elite zonder contract.

Toen Herman Beyssens (66), gewezen knecht van Eddy Merckx, hem contacteerde om deel uit te maken van de Belgische ploeg in de derde editie van de Tour du Congo, aarzelde Bart geen moment. In deze rittenkoers met 16 Afrikaanse en 5 Europese landenteams, die gereden werd van 13 tot 21 juni 2015, won hij de tweede etappe en droeg hij één dag de gele leiderstrui.

Bart wil zich deze zomer zeker nog tonen. Zonder ongelukken staat hij aan de start in zijn thuishaven Winnik op maandag 6 juli (Beloften en Elize zc) en op maandag 31 augustus (Open Individueel-Am./ Mast./ B.El.zc / B.U23). Verder ook in de profkoers van Pollare, de profkoers van Ninove en Na-Tour Ninove.

Topartikels editie Ninove-Dender